Yozgat’ta, sağlık açısından birçok faydası olduğu iddia edilen yemlik otu, ilkbahar mevsiminde doğadan toplanarak tüketiliyor. Ciltteki sivilce izleri ve lekelerinin tedavisinde etkili olduğu, kolesterol seviyesini düzenlediği ve kalp damar hastalıkları riskini azalttığı bilinen yemlik otu, aynı zamanda tansiyonu dengelemeye de yardımcı olduğu söyleniyor.
İç Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak tüketilen yemlik otuna Yozgat’ta da oldukça fazla ilgi olduğu gözlemleniyor.Yemlik otunun birçok faydası bulunması nedeniyle, insanlar arasında bu bitkinin kullanımı giderek artıyor.Zeynep Ertuğrul, yemlik otunu eşiyle birlikte toplayarak kullanmaktan hoşlandığını, Adanalı olmasına rağmen 15 yıldır Yozgat’ta yaşadığını dile getirdi.Ertuğrul, “Yemlik otunu temizleyip, tuzlayarak yufka ekmekle tüketiyoruz. Bazı yerlerde ‘dürüm’ ya da ‘sokum’ şeklinde adlandırılıyor. Bu bitki, sağlık açısından oldukça faydalı. Organların temizlenmesine yardımcı olduğu söyleniyor,” şeklinde görüşlerini belirtti.
Haber Cephesi - Türkiye'den ve Dünya'dan Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!