Kahramanmaraş’tan gelen 20 depremzede kadın, Türk Kızılay tarafından İstanbul’da ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenen iki günlük atölyede pizza, makarna ve tatlı yapım teknikleri üzerine eğitim aldı.
Türk Kızılay, deprem bölgelerindeki kadınların istihdama katılımını desteklemek amacıyla Gaziantep, Hatay ve Adıyaman’da gerçekleştirdiği ‘İyilikle Pişen Hayatlar’ atölyelerinin dördüncüsünü İstanbul’da hayata geçirdi.
Kahramanmaraş’tan katılan 20 kadın, atölyenin ilk gününde ünlü şef Danilo Zanna’nın rehberliğinde pizza ve makarna yapımını öğrendi. İkinci günde ise şefler Beyza Huri Aydın ve Barbaros Yoloğlu eşliğinde Kartal’daki Kızılay Huzurevi’nde tatlı yapımına katıldılar. Hazırladıkları tatlıları huzurevi sakinlerine ikram eden katılımcılar, ardından ünlü şef Somer Sivrioğlu’nu restoranında ziyaret etme fırsatı buldular.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, “İyilikle Pişen Hayatlar atölyelerimizi, kadınlarımızın hem yemek yaparak rehabilite olmaları hem de bu işi meslek edinmek isteyenler için fırsatlar sunmak amacıyla düzenliyoruz. Şeflerimizin verdiği destek sözleri var. Danilo da buna dahil, iş bulmak isteyen herkes için kapılarımız açık. Bu atölyeleri durdurmayacağız; çünkü Türkiye’nin dört bir yanında mutfakta profesyonel kariyer hedefleyen kadınlar var” ifadelerini kullandı.
Şef Danilo Zanna, projeye katılmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:
“İyilikle Pişen Hayatlar atölyelerinin bir parçası olmak bizim için bir onur. Zor dönemler geçirenlere umut verebilmek, en büyük yardım ve hediyedir. Bu proje de bu amaca hizmet ediyor.”
Şef Somer Sivrioğlu ise depremzede kadınların emeklerinin değer bulması için projeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Depremzede kadınların zaten çok iyi yaptıkları yemekleri, ticari bir girişim veya mesleğe dönüştürmek için çabalıyoruz. Kızılay ile birlikte bu hayatlara dokunabildiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

İyilikle Pişen Hayatlar atölyesine katılan kadınlar, İstanbul’u görme fırsatı buldukları için Türk Kızılay’a teşekkür etti. Programın kendilerine umut ve cesaret verdiğini ifade eden katılımcılardan İlkay Adlamış, Kahramanmaraş’ta bazlama yaparak geçindiğini ve öğrendiklerini hayata geçireceğini belirtti. 23 yaşındaki Nursena Akpınar ise Kahramanmaraş’ta bir pastane açma hayali olduğunu ve atölyenin bu alanda önemli bir eğitim sağladığını vurguladı. -İHA-




